Naam: Caña (Sp.), Suikerriet (Nl.), Saccharum (Lt.)
Kleur: Bruin na oogst
Vruchtvlees: geel-wit, taai en korrelig
Smaak: Zoet, suikerwater met sterke rietsuikersmaak
Prijs op straat: 15 pesos (€ 0,34) voor drie stengels
Kleur: Bruin na oogst
Vruchtvlees: geel-wit, taai en korrelig
Smaak: Zoet, suikerwater met sterke rietsuikersmaak
Prijs op straat: 15 pesos (€ 0,34) voor drie stengels
Ter gelegenheid van mijn bezoek aan de andere kant van het eiland, suikerriet. Traditioneel de ruggegraat van de Dominicaanse economie, en de bron van enorme welvaart voor Frankrijks meest produktieve kolonie in de 18e eeuw, Saint-Domingue (het huidige Haiti). Toen haalden de Fransen grote hoeveelheden slaven naar Haiti, om suikerriet te kappen. Tegenwoordig trekken Haitianen massaal naar de Dominicaanse Republiek, om suikerriet te kappen.
Strikt gezien is suikerriet natuurlijk geen fruit, meer een uit de kluiten gewassen gras, maar het wordt hier net als fruit op straathoeken verkocht. Je kan erop kauwen, om er een zoet sap uit te zuigen. Best lekker, maar een halve stengel is mij wel genoeg.
No comments:
Post a Comment